Matança del cerdo


Com mana la tradició quan arriba l’hivern te lloc La Matança del Cerdo. En un dia gelat de desembre, es reuneix la colla d’amics ben prontet per a fer unes barreges, carregar el cerdo per a portar-lo al mas.
Com també és tradició s’ha de fer xocolate i cascaranya, i una copeta de moscatell, per agafar forces per a pujar el cerdo damunt de la tradicional taula mentre el matarife agafe el ganxo d’acer i l’animal gruny amb força.
Una cop mort l’animal, el següent pas és el socarrar-lo, s’haurà de toscar i afaitar, per a deixar-lo ben net, per a poder esquarterar-lo, obrir-lo i poc a poc anar traient totes les parts del cerdo, primer els budells, l’esquinça, les espatlles, els pernils, els llomellos, les patxetes…
S’haurà de tindre tot penjat perquè es vaja eixugant, mentres tenim fetes unes bones brases per a torrar, les puntes de magre que hem anat traient. A esmorzar s’ha dit!
Després d’esmorzar es continua desmagrant el cap, i les espatlles, per a poder fer les llonganisses i el xoriç a la vesprada i després d’embotir-lo tot, a descansar un ratet, i de seguida a sopar. Unes bones brases, i a provar l’ embotit, la patxeta, i la careta… una tradició molt arrelada al poble que perdura ant rere any

[imgset:72157611088871748,square,true]

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • MySpace
  • StumbleUpon

Els Comentaris estan tancats