Cap d’any 2008


Ací publiquem íntegrament la nota que ens ha fet arribar l’alcalde, junt amb els comptes:

Aquesta es la meua versió com alcalde i únic responsable, ja que jo personalment he parlat amb tots els ‘afectats i afectades’, del que ha passat al voltant de la nit de cap d’any 2008, des de les festes d’agost fins ara. Espero que esta carta done per tancades totes les suspicàcies i tornem a treballar tots junts per les festes i el poble sense miraments i desconfiances.

Cronologia dels fets.

L’últim dia de festes d’agost vaig demanar a la comissió que anunciara la seua continuïtat per a l’any 2009, la resposta, totalment comprensible, va ser que en aquell moment no em podíem dir res i que necessitaven temps per a pensar-ho.
En setembre de 2008 una representació dels quintos 2009 em demanen el frontó per a la nit de cap d’any. Al saber que es tractava de 18 quintos i quintes, molts joves que han d’organitzar i marcar la marxa del futur en Vistabella, i tenint en compte que altres anys ja havien portat cap d’any els quintos, els vaig dir que si. Algú pot pensar que em vaig equivocar en la decisió, ara be, els arguments són els que són i no hi ha rerefons: com a representant de tot el poble vaig creure que no podia dir que no a la primera petició que em feien 18 joves del poble, de 18 anys!!
Temps després tinc una reunió a l’ajuntament, a petició de la comissió de festes, amb representants de la comissió i dels quintos i quintes 2009. Parlem de la situació creada i els animo a que arriben a un acord entre ells per a portar la nit de cap d’any conjuntament. Em vaig assabentar per la pagina web de festes que s’havia arribat a un acord, cosa que em va congratular molt.
Poc abans de la nit de cap d’any em demanen una reunió els quintos 2009, acudissen una bona representació, i m’expliquen que ja ho tenien tot comprat i enllestit i que no estaven d’acord en l’acord, valga la redundància, al que s’havia arribat, entre altres motius perquè l’acord només el van prendre 3 o 4 dels 18 quintos.
En eixos moments em poso en contacte amb la comissió i els demano que s’obliden de cap d’any i que ja ens apanyarem l’ajuntament i els quintos, i els manifesto el compromís de que, a canvi, disposaran de 1800 euros per a festes 2009, que seran sufragats pels quintos (i ajuntament). La comissió està d’acord i així quedem!!
A continuació em reuneixo amb els quintos 2009 i els demano que siguen rigorosos la nit de cap d’any, que intenten traure el màxim de benefici per tal de col·laborar en festes. Ademés, quedem que quan tinguen tots els comptes trets farem una altra reunió per concretar-los i explicar-los al poble conjuntament.
Una vegada els quintos van tindre tots els pagaments fets van vindre 3 d’ells a l’ajuntament per explicar-me la situació i passar els comptes a tot el poble. Els quintos disposaven de tots els pagaments que havien fet i dels diners que els havien sobrat (1350 euros). Entre eixos pagaments estaven el sopar i les samarretes, que havien pagat ‘a escote’. L’acord al que vam arribar va ser incloure els diners del sopar i samarretes com a ingressos i despeses, els quintos es quedaven 350 euros per a fer un sopar i 1000 euros per a festes.

Conclusió.

Com alcalde de Vistabella estic molt content en el comportament que han tingut tant la comissió com els quintos 2009 i si algú s’ha equivocat he sigut únicament jo. Aquesta és la realitat dels fets vista des de l’ajuntament i si es vol treure punta d’alguna actuació es podrà fer, però no serà per millorar la convivència i treballar tots amb cordialitat, sinó tot el contrari.
Que demano, com alcalde, a partir d’ara: a la comissió que seguisque treballant com fins ara i que les festes de 2009 siguen com les de 2008, tampoc cal que s’empenyeu en que siguen millors i millors cada any, perquè correm el perill de començar una escalada que pot ser no acabe massa be. La immensa majoria del poble estem en la comissió i valorem més el treball que feu i la implicació que teniu que no que hi haja una orquestra o un bou més a festes.
Als quintos 2009, que l’experiència de cap d’any, lluny de separar-los, servisquen per a unir-los més, que els ajude a prendre decisions pel poble, ja heu vist que ingressar diners no és tant fàcil com es pensàveu, però això no us ha de desanimar sinó més be al contrari.
He pensat molt el fet d’escriure esta carta però finalment m’he decidit ja que si Vistabella té algo que val la pena és la gent jove del poble. En les reunions que he tingut amb els quintos i quintes 2009 i amb la comissió vos puc assegurar que TOTS i TOTES heu treballat i penseu en el bé del poble. No us deixeu contaminar per la gent major, que no per ser major sinó per no haver tingut les vostres possibilitats, tenim uns punts de mira i concepcions de molts fets completament diferents als vostres. Sigueu lliures però no passeu, impliqueu-se!!!

Vinga!!!

Comptes Cap d\'any 2008

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • MySpace
  • StumbleUpon

Els Comentaris estan tancats