Seu del Penyagolosa i Casa Forestal Bovalar


Tal i com estableix la Universitat Jaume I, una seu universitària és un concepte i no un espai concret. Una seu, per tant, dóna servei no només al municipi on es troba ubicada, sinó a tota la seua àrea d’influència, que normalment respon a tota una comarca. Si mirem el mapa de la província on hi ha ubicades seus de la UJI en la actualitat, o està previst el seu funcionament en el futur, (veure mapa baix) es veu clarament que hi havia una àrea on no existia cap seu. Esta àrea inclou les comarques de l’Alt Millars, Alcalatén i Alt Maestrat. Un dels vincles d’unió d’aquestes tres comarques és sens dubte el massís del Penyagolosa, que recentment ha estat declarat parc natural. El municipi que dona accés de manera natural al Parc del Penyagolosa es Vistabella del Maestrat; per això, com a representant del municipi de Vistabella del Maestrat em congratulo que la Universitat Jaume I dispose d’un espai físic (Edifici cultural polifuncional ‘La Presó’), on s’ha implantat la seu del Penyagolosa de la Universitat Jaume I, per a poder oferir determinats serveis com ara la biblioteca, la ciberteca, la gestió de documentació, etc. que servira com a referent físic per a tota l’àrea d’influència de la Seu i del Penyagolosa. Pensem ademés que en aquests moments la seu serà un referent respecte al Parc Natural del Penyagolosa donada la situació estratègica de l’àrea a la qual dóna suport.
Per tant, l’Ajuntament de Vistabella ha cedit a la Universitat Jaume I l’espai físic per a que s’ubique allí la Seu del Penyagolosa, de manera que la Seu compte amb unes instal·lacions adequades per a la realització tant d’activitats culturals (exposicions) com de cursos de formació (cursos d’estiu, jornades, conferències, seminaris).

Casa forestal del Bovalar

Fins ara la casa forestal del Bovalar, que és de propietat municipal, apenes s’utilitzava per a activitats que repercutiren en el municipi. A partir d’ara, fruit del conveni signat entre l’ajuntament i la UJI, la universitat acondicionarà la casa per a realitzar activitats (escola d’estiu, pràctiques d’estudiants d’enginyeria agrícola,…) i el municipi podrà gaudir d’ella quan la necessite. La primera activitat prevista es durà a terme els dies 14, 15 i 16 d’abril: una vintena d’estudiants de la UJI, acompanyats de tutors, visitaran el municipi, es quedaran a dormir acampats i començaran les feines de neteja i acondicionament de la casa.

Ximo Gual Arnau

Signatura acord de cesió casa del BobalarSignatura acord de cesió casa del BobalarSignatura acord de cesió casa del BobalarSignatura acord de La Seu del PenyagolosaSignatura acord de La Seu del PenyagolosaSignatura acord de La Seu del PenyagolosaSignatura acord de La Seu del PenyagolosaSeus actuals de la UJI

Per opinar.

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • MySpace
  • StumbleUpon

Els Comentaris estan tancats