[CMV] – Pedraforca i refugi Lluis Estasen


El Pedraforca es una de les muntanyes clàssiques catalanes. La peculiar morfologia amb forma de forca, d’ací el nom, li confereix un caràcter especial. Malgrat a no arribar als tres mil metres, 2497 metres, es un dels cims catalans preferits per els muntanyencs.

Pertany a la Parc Natural del Cadí-Moixeró. Al seu peu es troba el poble de Saldes, a la comarca barcelonina del Berguedà. Per a arribar-hi des de Castelló hi ha que agafar la AP-7 fins a Manresa per a després anar direcció al Túnel del Cadí. Un poc abans d’arribar-hi està indicat el desviament fins a Saldes.

El Refugi Llu¡s Estasen, 1640 metres, està a la falda del Perdraforca. A una horeta caminant des de Saldes o a deu minuts des del mirador del Gresolet, on es pot arribar amb cotxe per pista asfaltada. En ell podem fer nit e iniciar les excursions per la zona. Es un dels refugis de la ruta Cavalls del Vent, similar a Carros de Foc però a la Serra del Cadí. Es molt acollidor, te un bon ambient i està net, a més els guardes son prou parits.

El refugi, al poder-se arribar pràcticament amb cotxe , està l’abast de molta gent i apte per a anar amb família. A més, es poden triar excursions de tots els nivells. L’ascensió del Pedrafoca, Pollegó superior, es la més popular, tant caminat com escalant. Podríem dir que hi ha dos rutes normals. Una per el Canal del Verdet, tècnicament exigent, amb grimpades i passos aeris. I l’altra per la Enforcadura, més fàcil però dura físicament, amb una grimpada final fins al cim.

Va ser l’objectiu de la primera sortida del Club de Muntanya Vistabella als Pirineus al no poder anar a Aigüestortes per la gran quantitat de neu caiguda. En total varem anar cinc persones: Juan Gual (guia), Sergio Gasque, David “del Ferré”, més dos eivissencs Jose i Juan Carlos. Es una excursió bonica i no molt complicada. Esperem que algú se anime a fer-la.

Ací teniu les fotos

Per opinar.

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • MySpace
  • StumbleUpon

Els Comentaris estan tancats